Krůtí stehno omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, ze všech stran osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a potřeme prolisovaným česnekem. Podlijeme hrnkem vývaru, přiklopíme a pečeme doměkka asi 1,5 až dvě hodiny.
Kedlubny očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v 1/4l vývaru. Připravíme si jíšku z másla a kukuřičné (nebo hladké) mouky, zalijeme mlékem, přidáme uvařené kedlubny, lžičku plnotučné hořčice, půl lžičky kari a podle chuti dosolíme. Povaříme asi deset minut. Krůtí stehno rozdělíme na porce, dáme na talíře a přelijeme kedlubny na kari. Podáváme s uvařenými brambory.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek